De vreselijke twee slaan door!
Boek

De vreselijke twee slaan door! ([2018])/ Mac Barnett, Jory John, geïllustreerd door Kevin Cornell ; vertaling [uit het Engels]: Merel Leene

Mick en Nick vermaken zich prima in de zomer. Ze halen allerlei grappen uit met de gemene Bart Barsman en zijn Mike-compagnie. Maar Bart zint op wraak als Mick en Nick hun vlag stelen. Met veel grappige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is zomer in Dutjebroek en Nick en Mick vermaken zich prima. Dat kan niet worden gezegd van de Mike-compagnie: een soort minicommandogroepje dat is bedacht en opgezet door Bart Barsman, de zoon van de directeur van hun school. De sneue Bart - type bullebak - wil dolgraag macht uitoefenen en dat lukt heel goed met de twee door hem gerekruteerde onnozele jochies. Die zijn net als hij in feite gewoon cadetten van Dutjebroeks Schreeuw- en Drilkamp, het opvoedkamp voor lastige jongeren. Nick en Mick maken met name Bart het leven zuur door hem te sarren met 'goeie grappen', wat bij Bart natuurlijk weer om wraak schreeuwt. De beschreven verwikkelingen zorgen voor een grappig verhaal vol meligheid en onzinnigheden, geschreven met een licht-ironische ondertoon. De vele stripachtige zwart-wittekeningen variëren sterk van grootte en sluiten goed aan bij de luchtigheid van de vertelling. Derde, los te lezen boek van de serie 'De vreselijke twee', die qua taalniveau een treetje hoger inzet dan de enigszins vergelijkbare boeken van Jeff Kinney en daarvan zodoende een goed vervolg zou kunnen zijn. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000355082 | 219 pagina's

Titel De vreselijke twee slaan door!
Auteur Mac Barnett
Secundaire auteur Jory John ; Kevin Cornell ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2018]
Overige gegevens 219 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The terrible two go wild. - New York : Amulet Books, 2018
ISBN 9789000355082
PPN 40778988X
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Vakanties ; Moppen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vreselijke twee
Boek

De vreselijke twee (2015-...)

vol. 3
Uitgeleend
Mac Barnett