Het Rekenrijk
Boek

Het Rekenrijk een spannend avontuur over de wondere wereld van de wiskunde (2018)/ Stefan Buijsman & Govrien Oldenburger, met illustraties van Vanessa Oostijen

Emma en David belanden via een geheime deur in het Rekenrijk, dat ze kunnen verlaten als ze de gestolen stenen vinden. In een spannend avontuur krijgen ze te maken met o.a. speltheorie, kansberekening en cryptografie. Met weetjes en uitleg van wiskundige begrippen en illustraties in blauw en wit. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek WISKUNDE BUIJ
  • Uitgeleend tot: 14/10/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek WISKUNDE BUIJ

Recensie

In korte tijd verschenen twee publicaties over de wonder(lijk)e wereld van rekenen en wiskunde: dit mooie boek alsook 'Alice in wiskunde wonderland'*. Het conceptuele kader in beide boeken lijkt op elkaar: een hekel hebben aan rekenen; verdwijnen in een magische wereld, waarin allerlei gebeurtenissen plaatsvinden die je doen beseffen dat rekenen (wiskunde) en de gebruikstoepassingen daarvan in het dagelijkse leven zo gek nog niet zijn. In dit verhaal komen Emma en David via een geheime ingang terecht in het Rekenrijk en maken daar avonturen mee in o.a. de Meetwoestijn, maar ook in de Spelvallei en bij de Niet-Normaalberg. In het tweede deel van het boek worden de verhalende avonturen geduid vanuit wiskundig perspectief, op een wijze die inzicht biedt en interesse wekt en verwonderd doet verlangen naar meer... De verhalen worden afgewisseld met korte informatieblokjes over wiskundigen door de eeuwen heen. Vlotte illustraties in (donker)blauw en wit wisselen de tekst af. Voor de gehele vormgeving is een blauwe steunkleur gebruikt. De uitgave is het resultaat van een 22-jarige filosoof/wiskundige in nauwe samenwerking met een journalist van o.a. Kidsweek en illustratrice. Uitnodigend voor kinderen van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024579457 | 160 pagina's

Titel Het Rekenrijk : een spannend avontuur over de wondere wereld van de wiskunde
Auteur Stefan Buijsman
Secundaire auteur Govrien Oldenburger ; Vanessa Oostijen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2018
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789024579457
PPN 41330115X
Rubriekscode 510.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wiskunde
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wiskunde