De lange weg
Boek

De lange weg (maart 2018)/ Michael Grant, vertaling [uit het Engels]: Irene Paridaans

Zomer 1943: de GI 's Frangie, Rainy, Jenou en Rio gaan met hun medesoldaten naar het eiland Sicilie. Er wordt keihard gevochten onder slechte omstandigheden. Rainy wordt vanwege de maffiaconnecties van haar vader ingezet voor een speciale missie. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zomer 1943: de GI 's Frangie, Rainy, Jenou en Rio gaan met hun medesoldaten naar het eiland Sicilië. Er wordt keihard gevochten onder slechte omstandigheden (regen, modder) en er vallen veel gewonden en doden. Ook hospik Frangie raakt gewond, maar gaat door. De vriendinnen Rio en Jenou vervreemden van elkaar, omdat Rio er geen moeite mee heeft de vijand te doden. Rainy wordt vanwege de maffiaconnecties van haar vader ingezet voor een speciale missie, wat haar bijna het leven kost. Dit tweede deel* in de serie 'Frontlines' is harder en schokkender dan het eerste, maar ook de hoofdpersonen zijn harder geworden. Er zijn weer dagboekfragmenten van een onbekende, en gecensureerde brieven aan het thuisfront. Op het slot krijgen drie hoofdpersonen in Amerika met veel ceremonie een Silver Star (voor moed). Maar ze willen terug! Er volgt een derde deel. Achterin een verklarende woordenlijst en een nawoord van de auteur. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402701098 | 414 pagina's

Titel De lange weg
Auteur Michael Grant
Secundaire auteur Irene Paridaans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : HarperCollins, maart 2018
Overige gegevens 414 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Ze vechten om te overleven - Vertaling van: Silver stars. - (c)2017 - Vervolg op: In de voorste linie
ISBN 9789402701098
PPN 413354555
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Vrouwelijke militairen
Taal Nederlands