Kijk uit, een draak!
Boek

Kijk uit, een draak! ([2018])/ Jonny Lambert, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Het jonge draakje Sofie is anders dan de andere draken. Ze wil geen prinsessen gevangennemen of kastelen vernielen. Ze vindt een fijne plek in het bos waar ze graag met andere dieren wil wonen. Maar die zijn bang voor haar. Prentenboek met kleurrijke collageachtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sofie, het jonge draakje, is anders dan de andere draken: ze wil geen prinsessen gevangennemen, kastelen kapotmaken en op koude stenen zitten. Ze vindt in het bos een warme plek midden tussen de bloemen, maar de andere dieren willen haar daar niet, omdat ze bang voor haar zijn. Als de dieren aangevallen worden door de andere draken, verjaagt Sofie ze. Eind goed al goed. Een leuk en humoristisch verhaal. De teksten bevatten veel bijvoeglijke naamwoorden en zijn gezet in wisselende lettergroottes. Ze zijn in en om de illustraties geplaatst. Deze geven een sfeervol en kleurig beeld en voegen veel aan de tekst toe. Een leuk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048315970

Titel Kijk uit, een draak!
Auteur Jonny Lambert
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Look out, it's a dragon! - London : Little Tiger Press Ltd, 2018
ISBN 9789048315970
PPN 413172864
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Jezelf zijn ; Vriendschap
Taal Nederlands