The fates divide [Nederlands]
Boek

The fates divide [Nederlands] ([2018])/ Veronica Roth, uit het Engels vertaald door Maria Postema

Cyra en Akos vluchten na de dood van Ryzek met een transporttoestel naar Ogra. Op Ogra ontvangen ze een bericht van Lazmet, de vader van Cyra en een uiterst wreed tiran. Hij staat op het punt een oorlog te ontketenen en valt planeten aan. Kunnen ze hem tegenhouden? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Cyra en Akos vluchten na de dood van Ryzek met een transporttoestel naar Ogra. Deze planeet ligt dicht bij de rand, het eind van de stroomvloed en het uiterste einde van het planetenstelsel waarin het verhaal speelt. In hun ruimteschip reizen Cisi en Eijeh, de zus en broer van Akos mee. Op Ogra ontvangen ze een bericht van Lazmet, de vader van Cyra en een uiterst wreed tiran. Hij staat op het punt een oorlog te ontketenen en valt planeten aan. Zowel Cyra als Akos willen hem doden. De vraag is echter of dit zal lukken, want Lazmet kan als geen ander met stroomenergie mensen manipuleren. Dit slotdeel van het tweeluik bevat minder wreedheden dan het eerste deel 'Carve the mark'*. De auteur beschrijft uitgebreid de karakterontwikkelingen en leefwereld. Elke planeet heeft zijn eigen klimaat, gebruiken en taal. Het perspectief wisselt per hoofdstuk. Door een plotwending verandert alles. Elk van de vijf delen begint met een woord uit een van de planetentalen. Achter in het boek staat een woordenlijst. Dit is een verhaal met een origineel decor en bijzondere karakters. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000354245 | 373 pagina's

Titel The fates divide [Nederlands]
Uniforme titel Best of YA
Auteur Veronica Roth
Secundaire auteur Maria Postema
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Best of YA | Van Goor, [2018]
Overige gegevens 373 pagina's - zwart-wit illustratie - 23 cm
Annotatie Rug vermeldt: 2 - Vertaling van: The fates divide. - New York : HarperCollins Publishers, (c)2018 - Vervolg op: Carve the mark
ISBN 9789000354245
PPN 413369064
Genre science-fiction
Thematrefwoord Buitenaards leven ; Begaafdheid ; Reizen
Taal Nederlands