Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Stank voor dank
Boek

Stank voor dank ([2018])/ Rachel Renée Russell met Nikki Russell, vertaling [uit het Engels]: Mechteld Jansen ; omslagafbeelding en illustraties: Rachel Renée Russell

Tijdens het weekend zit Max opgesloten in zijn nieuwe school. Dan ontdekt hij drie dieven die de computers van school willen stelen. Gelukkig kan hij Evi buiten school bereiken. Maar kan zij hem helpen? Met veel grappige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit tweede deel over Max Kruimel, superheld op sokken, neemt hij het op tegen drie inbrekers die de computers van school willen stelen. Hij krijgt hulp van zijn vriendin Evi en dan ontstaan weer de meest zotte, fantasievolle avonturen die veel weg hebben van de strijd van Kevin tegen domme inbrekers in de film Home Alone. De stijl van dit dagboek is hetzelfde als het eerste deel*: blokschrift op lijntjespapier inclusief veel (leesbare) doorhalingen, stripachtige tekeningen gekoppeld aan eenvoudige teksten, veel dialoog en komische teksten die samen een vrolijk schoolavontuur vormen zonder enige diepgang, maar wel lekker flauw en melig. Juist vanwege de gemakkelijke humor en de toegankelijke teksten zal ook dit tweede deel zijn weg vinden naar de fans van Max en de serie 'Het leven van een loser'. Vanwege de combinatie van gemakkelijke teksten en veel illustraties is dit boek ook prima geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026141140 | 236 pagina's

Titel Stank voor dank
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Nikki Russell ; Mechteld Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2018]
Overige gegevens 236 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Middle school mayhem. - New York : Alladin, 2017. - (The misadventures of Max Crumbly)
ISBN 9789026141140
PPN 41356892X
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Inbraken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De avonturen van Max Kruimel
Boek

De avonturen van Max Kruimel (2017-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Rachel Renée Russell