Eeuwige leven
Boek

Eeuwige leven (april 2018)/ Gena Showalter, vertaling [uit het Engels] TOTA/Erica van Rijsewijk

Ten (17, ik-figuur) komt voor moeilijke keuzes te staan. Ze wil vrede tussen de koninkrijken Troika en Myriad, maar komt in een oorlog terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ten (17, ik-figuur) komt voor moeilijke keuzes te staan. Ze wil vrede tussen de koninkrijken Troika (Licht brengt inzicht!) en Myriad (Macht is recht!), maar komt in een oorlog terecht. Ze probeert zoveel mogelijk levens te redden, zelfs ten koste van zichzelf. Er zijn gevechten, er is verraad (haar vader die haar moeder genadeloos afslacht!). Het gaat om de strijd tussen goed en kwaad, en hoop, liefde en voor elkaar opkomen spelen een grote rol, ook al kost dat je je leven. De relatie met de niet erg sympathieke Killian, die mede door zijn verleden haar de eerste helft van het verhaal niet meer in zijn geheugen heeft, wordt wat obsessioneel. Dit slot van de trilogie 'Everlife'* is aardig, maar wat langdradig met veel aandacht voor licht en donker en zelfopoffering en keuzes maken. Er zijn wat griezelpassages (enge vogels en krokodilachtige wezens). Ook zijn er oude bekenden (de tante) en nieuwe personages maken hun entree. De nodige humor brengt de hond Biscuit in het verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402701111 | 494 pagina's

Titel Eeuwige leven
Auteur Gena Showalter
Instelling /TOTA
Secundaire auteur Erica van Rijsewijk
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Harper Collins Young Adult, april 2018
Overige gegevens 494 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Harlequin Books SA - Vertaling van: Everlife. - Toronto, Ontario : Harlequin®Teen, (c)2018. - (Everlife series ; book 3)
ISBN 9789402701111
PPN 413355837
Genre science-fiction
Thematrefwoord Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Everlife
Boek

Everlife (2018)

vol. 3
Uitgeleend
Gena Showalter