Agent bij de dierenpolitie
Boek

Agent bij de dierenpolitie ([2018])/ Chris Bowman, vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat doet een agent die bij de dierenpolitie werkt? Lees hoe ze agressieve honden en ook krokodillen vangen. Ook de veiligheid komt aan bod. Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze handzame uitgave uit de serie 'Waanzinnig werk' is gewijd aan agenten die bij de dierenpolitie werken. In drie hoofdstukken is aandacht voor wat hun werkzaamheden inhouden en waar ze allemaal mee te maken krijgen, maar ook over de gevaren die ze lopen. In deze voor (stoere) tieners qua onderwerp en uitvoering aantrekkelijke uitgave tonen zowel de teksten als kleurenfoto's hoe spannend en risicovol de werkzaamheden kunnen zijn. Zo zien we hoe de politie niet alleen een agressieve hond vangt, maar ook een struisvogel en krokodil! Hieraan is o.a. de Amerikaanse oorsprong af te leiden. Het boek bevat een inhoudsopgave, verklarende woordenlijst waarin moeilijke woorden uit de tekst toegelicht worden, meer-weten-tips en een register. De bladspiegel is voornamelijk gevuld met grote, soms paginavullende actiefoto's, begeleid door een beknopte tekst van zo'n vijf zinnen. Het stoere en spannende thema zal veel kinderen aanspreken. Andere delen in de serie zijn 'Stuntman M/V' en 'Bomexpert'*. De uitgave kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Door de toegankelijke teksten en de korte zinnen is het boek geschikt voor (ook moeizame) lezers van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411479 | 24 pagina's

Titel Agent bij de dierenpolitie
Auteur Chris Bowman
Secundaire auteur Vanja Walsmit ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Animal control officer. - Bellwether Media, Inc., (c)2015. - (Dangerous jobs)
ISBN 9789463411479
PPN 413999815
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Politieagenten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Politie

Relaties/Serie

Waanzinnig werk
Boek

Waanzinnig werk (2018-...)

vol.
Uitgeleend