Extreem weer
Boek

Extreem weer ([2018])/ door Anna Claybourne, vertaling [uit het Engels] Martin Strengholt

Hoe ontstaan de seizoenen? En wat zijn de gevolgen van de opwarming van de aarde? Lees van alles over tornado's, ijsstormen, overstromingen en hittegolven. Met veel kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De opwarming van de aarde is een actueel thema. Daardoor worden we vaker geconfronteerd met extreem weer en de gevolgen daarvan. Hittegolven, allerlei soorten storm, overstromingen en soorten regen worden in dit informatieve boek beschreven. Kleurenfoto's, infographics, schematische tekeningen en korte teksten vormen een samenhangend geheel. Per deelgebied is er een handige samenvatting onder aan de eerste pagina van elk hoofdstuk. Naast concrete kennis over extreem weer, bevat dit boek ook veel weetjes. De informatiedichtheid is hoog en hier en daar is aanvullende uitleg nodig. Maakt deel uit van de serie '50 dingen die je moet weten'* waarin heel diverse onderwerpen aan bod komen. Bevat een uitgebreide inhoudsopgave, een verklarende woordenlijst en een register. Het boek biedt interessante informatie, levendig gepresenteerd in een speelse maar drukke lay-out over het extreme weer op aarde. Dit onderwerp (soms wat sensationeel aandoend) en het overzicht van weerrecords zal ook de belangstelling trekken van jongeren vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026622595 | 80 pagina's

Titel Extreem weer
Auteur Anna Claybourne
Secundaire auteur Martin Strengholt
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Callenbach, [2018]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Wild weather. - Londen : QED Publishing, (c)2015. - (50 things you should know about...)
ISBN 9789026622595
PPN 413572110
Rubriekscode 555
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Weer ; Klimaat
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Weer

Relaties/Serie

50 dingen die je moet weten
Boek

50 dingen die je moet weten (2017-...)

vol.
Uitgeleend