De gevangenis
Boek

De gevangenis ([2018])/ Minke van Dam, tekeningen: Anet van der Vorst ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Iemand die iets heel ergs gedaan heeft, moet soms naar de gevangenis. Hoe ziet het leven er daar uit? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Iemand die iets heel ergs gedaan heeft, moet soms naar de gevangenis. Hoe ziet het leven er daar uit? Deel over de gevangenis uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Het onderwerp wordt ingeleid met een stripachtige dwarsdoorsnede in kleur van een gevangenis, geschikt als kijk- en praatplaat. Daarna komen onderwerpen aan bod als straf, je vrijheid kwijtraken, de cel, werken en sporten en vrij komen. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Goed is dat de afgebeelde mensen zo divers zijn. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463419734 | 24 pagina's

Titel De gevangenis
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Anet van der Vorst
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: 0/18
ISBN 9789463419734
PPN 417225938
Rubriekscode 395.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gevangenissen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gevangeniswezen