Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Eerste Wereldoorlog
Boek

De Eerste Wereldoorlog ([2018])/ Jim Eldridge, vertaling [uit het Engels] Linda Jansen (www.creativitekst.nl)

Lees van alles over het verloop van de Eerste Wereldoorlog, vanaf de aanleiding, de moord op Frans Ferdinand in 1914 totdat o.a. de geallieerden de oorlog in 1918 konden doen kantelen. Met veel foto's in zwart-wit en enkele in kleur. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijftig hoofdstukken geven je als lezer een redelijk tot goed inzicht in de Eerste Wereldoorlog. Elk hoofdstuk biedt twee bladzijden vol zwart-wit en kleurenfoto's, kaders met uitgelichte informatie en korte teksten. Om het overzicht te behouden is er regelmatig een tijdlijn onder aan de pagina's toegevoegd. Er wordt hier en daar wat voorkennis verwacht en dat kan voor jongeren lastig zijn. Details zijn in dit boek niet te vinden, alleen de grote lijnen. We ontdekken waarom vrouwen na de Eerste Wereldoorlog stemrecht opeisten (omdat ze tijdens de oorlog het werk van de mannen hadden overgenomen), hoe er gecommuniceerd werd (via codes en postduiven), wat er plaatsvond in Afrika en hoe de geallieerden, uiteindelijk met de Verenigde Staten aan hun zijde, de oorlog wisten te kantelen. Uiteraard volgt ook veel informatie over Ieper in Belgie, waar wel vijf keer een veldslag plaatsvond. Met woordenlijst en register. Verscheen in de reeks '50 dingen die je moet weten over' waarin o.a. delen over de Tweede Wereldoorlog (2017)* en extreem weer** verschenen. Kortom: interessante informatie, levendig gepresenteerd, drukke lay-out, korte teksten zonder veel detail maar toch met voldoende overzicht. Er valt genoeg in dit boek te ontdekken. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026622601 | 80 pagina's

Titel De Eerste Wereldoorlog
Auteur Jim Eldridge
Secundaire auteur Linda Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Callenbach, [2018]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The First World War. - Londen : QED Publishing, (c)2014. - (50 things you should know about...)
ISBN 9789026622601
PPN 413572129
Rubriekscode 927.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog I
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog I

Relaties/Serie

50 dingen die je moet weten
Boek

50 dingen die je moet weten (2017-...)

vol.
Uitgeleend