Ontdek de wereld in 22 kaarten
Boek

Ontdek de wereld in 22 kaarten ([2018])/ Laure Flavigny, Jessie Magana, Aurélie Boissière, Séverine Assous, redactie: Isabelle Péhouticq, geassisteerd door Marine Tasso ; vertaling [uit het Frans]: Frederike Plaggemars ; redactie en productie: Vitataal

Heeft iedereen drinkwater, hoe leren we en waar laten we ons afval? Op 22 wereldkaarten zie je wat er in elk land gebeurt op het gebied van milieu, hobby's, cultuur, economie, migratie en de toekomst. Supergrote uitgave waarin kaarten vol staan met tekeningetjes in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe gaat het met de wereld? Is er voldoende drinkwater voor iedereen? Welke landen zijn rijk of arm en waar wonen veel of weinig mensen? In deze extra grote uitgave (43 cm), die eerst een kwartslag moeten worden gedraaid, laten 22 geïllustreerde wereldkaarten op veelal een pastelkleurige achtergrond dat in woord en beeld zien. Na een duidelijke uitleg over verschillende kaartprojecties komt een scala aan onderwerpen wereldwijd aan de orde. Zij variëren van mensenrechten en migratie tot eten, bidden en houden van elkaar. Ook thema's als milieu, cultuur, bedreigde diersoorten en de toekomst van onze planeet ontbreken niet. Met behulp van pictogrammen, kleuren, tekeningetjes van menselijke figuren, gebouwen (steden en centrales), bezigheden (sport en dans), situatieschetsjes, dieren e.d. kan de lezer zien wat zich waar in de wereld afspeelt. Procenten, rangtelwoorden, aantallen en hoeveelheden zorgen voor informatie over verhoudingen en verschillen. Het is leuk en interessant om alle gegevens te vinden die in de tekeningen zijn verborgen. De begeleidende tekst in twee kolommen is begrijpelijk en geschikt voor de doelgroep. Op de schutbladen is de wereldkaart met de namen van alle landen afgebeeld. Er is wel een inhoudsopgave, geen register. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059568242

Titel Ontdek de wereld in 22 kaarten
Auteur Laure Flavigny
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Jessie Magana ; Aurélie Boissière ; Séverine Assous ; Isabelle Péhouticq ; Frederike Plaggemars
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 51 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 43 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Atlas comment va le monde? - Arles : Actes Sud, (c)2016
ISBN 9789059568242
PPN 413353133
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Atlassen