De ruimte
Boek

De ruimte ([2018])/ Marian van Gog, tekeningen: Maarten Claassen ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Op een heldere donkere avond kun je de sterren zien en soms de maan. Lees ook van alles over de aarde, zon en de sterrenwacht. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een heldere donkere avond kun je de sterren zien en soms de maan. Wat zweeft er nog meer in de ruimte? Deel over sterrenkunde uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Het onderwerp wordt ingeleid met een stripachtige kleurenillustratie van het heelal, geschikt als kijk- en praatplaat. Daarna komen onderwerpen aan bod als de aarde, de zon, een planetarium, het werken in de ruimte en de sterrenwacht. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Goed is dat de afgebeelde mensen zo divers zijn. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463419710 | 24 pagina's

Titel De ruimte
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Maarten Claassen
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: 0/18
ISBN 9789463419710
PPN 41722186X
Rubriekscode 552.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie ; Heelal
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal