Stuntman M/V
Boek

Stuntman M/V ([2018])/ Nick Gordon, vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat doen stuntmannen allemaal? Lees over gevaarlijke achtervolgingen en stunten met vuur. Ook de veiligheid komt aan bod. Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beknopt informatieboekje waarin een aantal aspecten van het werk van stuntman (m/v) wordt belicht. In drie hoofdstukken wordt aandacht besteed aan soorten stunts, de trainingen die eraan vooraf gaan, veiligheid en de gevaren. Tussendoor zijn weetjes opgenomen in een gekleurd kader. Vetgedrukte woorden in de tekst worden verklaard in de woordenlijst. En voor wie meer wil weten over het onderwerp zijn er tips voor twee Nederlandstalige boeken (uit 2011 en 2012) en twee websites (Klokhuis). Afgesloten wordt met een register. De eenvoudige tekst, met het keurmerk Makkelijk Lezen, laat zich goed lezen. Voor een beknopte eerste kennismaking met het werk van een stuntman is dit boekje zeker geschikt. Er zijn veel spectaculaire kleurenfoto's opgenomen die een of een dubbele pagina beslaan en de tekst aanvullen. Op het aantrekkelijke omslag springt een motorrijder door vuur. Uitgave maakt deel uit van de serie 'Waanzinnig werk'* die over gevaarlijke beroepen gaat. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411455 | 24 pagina's

Titel Stuntman M/V
Auteur Nick Gordon
Secundaire auteur Vanja Walsmit ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Stunt performer. - Bellwether Media, Inc., (c)2013. - (Dangerous jobs)
ISBN 9789463411455
PPN 413999823
Rubriekscode 798.55
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stuntmannen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Stuntmannen

Relaties/Serie

Waanzinnig werk
Boek

Waanzinnig werk (2018-...)

vol.
Uitgeleend