Bomexpert
Boek

Bomexpert ([2018])/ Nick Gordon, vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Hoe gevaarlijk Is het werk van bomexperts? Lees hoe ze bommen ontmantelen en zich hierop voorbereiden. Ook de veiligheid komt aan bod. Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beknopt informatieboekje waarin een aantal aspecten van het werk van bomexpert wordt belicht. In drie hoofdstukken wordt aandacht besteed aan wat er gebeurt als er een bommelding is, de trainingen die eraan vooraf gaan, veiligheid en de gevaren. Tussendoor zijn weetjes opgenomen in een gekleurd kader. Vetgedrukte woorden in de tekst worden verklaard in de woordenlijst. En voor wie meer wil weten over het onderwerp zijn er tips voor drie boeken van dezelfde uitgeverij en twee websites. Afgesloten wordt met een register. De eenvoudige tekst met vrij korte zinnen heeft het keurmerk Makkelijk Lezen en laat zich goed lezen. Voor een beknopte eerste kennismaking met het werk van een bomexpert is deze uitgave zeker geschikt. Er zijn veel spectaculaire kleurenfoto's opgenomen die een of een dubbele pagina beslaan en de tekst aanvullen. Op het aantrekkelijke omslag zien we een bomexpert aan het werk. Uitgave maakt deel uit van de serie 'Waanzinnig werk'* die over gevaarlijke beroepen gaat. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411462 | 24 pagina's

Titel Bomexpert
Auteur Nick Gordon
Secundaire auteur Vanja Walsmit ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Bomb squad technician. - Bellwether Media, Inc., (c)2013. - (Dangerous jobs)
ISBN 9789463411462
PPN 413999807
Rubriekscode 399.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomexperts
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Bomexperts

Relaties/Serie

Waanzinnig werk
Boek

Waanzinnig werk (2018-...)

vol.
Uitgeleend