Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waarom de koning geen kroon draagt en andere weetjes over het koningshuis
Boek

Waarom de koning geen kroon draagt en andere weetjes over het koningshuis ([2018])/ Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos, met illustraties van Rianne Brugmans

Waarom draagt de koning geen kroon? Hoe gaan de prinsessen naar school? Lees van alles over Willem-Alexander, Máxima en de drie prinsessen. Met vier verhalen over bijzondere kinderen, weetjes en veel kleurenillustraties waaronder foto's. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen v.a. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gestart wordt bij de geboorte van koning Willem-Alexander. Via vlot lezende teksten, foto's, vriendelijk ogende kleurentekeningen en leuke weetjes komt de lezer meer te weten over het koningshuis. Er zijn hoofdstukken over koningin Máxima, de voorgangers van Willem-Alexander, het werk van de koning, het huwelijk van het koningspaar, de prinsessen, de inhuldiging, de paleizen en de kleding van koningin Máxima. Alle mogelijke onderwerpen komen aan de orde. Tussendoor zijn vier fictieve verhalen opgenomen over kinderen die met het koningshuis te maken krijgen. Op de schutbladen staat een stamboom met portretten van de leden van het koninklijk huis. Voor de inhoudsopgave is iets te weinig ruimte beschikbaar waardoor het wat onoverzichtelijk oogt. Achterin een lijst van geraadpleegde bronnen. De opzet van het boek is aantrekkelijk en zeer afwisselend door de vele illustraties, behapbare teksten met tussenkopjes en in een prettige letter, weetjes en verhalen. De drie auteurs hebben al meer boeken samen geschreven, o.a.: 'Alles wat je wilt weten over Kerst (en nog veel meer)'* (2014), ... Sinterklaas (en nog veel meer) (2013) en ... het circus (2012). Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen v.a. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000358144 | 96 pagina's

Titel Waarom de koning geen kroon draagt en andere weetjes over het koningshuis
Auteur Natalie van der Horst
Secundaire auteur Gaby Kuijpers ; Ellen de Roos ; Rianne Brugmans
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2018]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789000358144
PPN 413491404
Rubriekscode 936.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Willem-Alexander (koning der Nederlanden) ; Máxima (koningin der Nederlanden)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Willem-Alexander