De vijver om de hoek
Boek

De vijver om de hoek ([2018])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnenmans

Wat voor planten en dieren komen er allemaal voor in een vijver? Lees ook waarom ze elkaar nodig hebben om te overleven. Met een vraag bij elk onderwerp. Oblong uitgave met veel kleurenfoto's. Vanaf ca 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat voor planten en dieren komen er allemaal voor in een vijver? Maar ook hoe ze elkaar nodig hebben om te overleven komt aan bod in deze oblong uitgave. Handig hierbij is het schematische foto-overzicht achterin van het voedselweb bij de vijver. In totaal veertien hoofdstukken van een dubbele bladzijde is er aandacht voor o.a. de familie eend, insecten, kikkervisjes, zoöplankton, jagers als de ringslang en metamorfose van dieren. Dit gebeurt via grote realistische (soms wat kunstmatig aandoende) kleurenfoto's en korte tekstblokjes in grote letters. In kaders en gekleurde tekstvakjes in de foto's staat vaak een toelichting of een weetje. Elk hoofdstukje of thema eindigt met een vraag die tegelijkertijd de brug slaat naar het volgende thema; het door de lezer gegeven antwoord kan meteen worden gecheckt! Bevat verder uitleg van moeilijke (in de tekst vetgedrukte) woorden, register en enkele verwijzingen. Om te kijken en voor te lezen; om zelf te kunnen lezen is een voortgezet technisch leesniveau vereist. Maakt deel uit van de reeks 'Habitats om de hoek'*. Kinderen worden met deze uitgave aangezet om hun eigen omgeving (beter) te leren kennen. Vanaf ca 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412407 | 32 pagina's

Titel De vijver om de hoek
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Corian Linnenmans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Welcome to the pond. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2016. - (Living things and their habitats)
ISBN 9789463412407
PPN 413999564
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waterfauna ; Waterflora ; Vijvers
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water

Relaties/Serie

Habitats om de hoek
Boek

Habitats om de hoek (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen