De tuin om de hoek
Boek

De tuin om de hoek ([2018])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie: Corian Linnenmans

Wat voor planten en dieren komen er allemaal voor in een tuin? Lees ook waarom ze elkaar nodig hebben om te overleven. Met een vraag bij elk onderwerp. Oblong uitgave met veel kleurenfoto's. Vanaf ca 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Wat valt er allemaal te ontdekken aan de planten en dieren in onze tuin? In dit kleurrijke boek wordt hier in woord en beeld op ingegaan. Maar ook hoe ze elkaar nodig hebben om te overleven, wat goed te zien is in een schematisch foto-overzicht van een voedselweb achterin. In dertien hoofdstukken van elk twee bladzijden wordt met name aandacht besteed aan de tuin in de lente en zomer, maar de herfst en de winter worden ook even aangestipt. Onderaan elke rechterbladzijde wordt in een oranje kleurvakje met een pijl een vraag gesteld, die leuk is om op te lossen voor je in het volgende hoofdstuk het antwoord kan lezen. De kleurenfoto's, paginagroot of wat kleiner in kaders, zijn duidelijk en inspireren om het boek door te bladeren. Zij spelen in deze uitgave echt de hoofdrol en maken je nieuwsgierig, waardoor je de tekst gaat lezen of laat voorlezen. Een moeilijke-woorden-lijst en het register helpen om alles goed te begrijpen of terug te vinden. Deel uit de reeks 'Habitats om de hoek'*. Door deze uitgave zul je gauw in je eigen tuin op onderzoek willen gaan, al zal de kans klein zijn dat je de vos, uit het van oorsprong Engelse boek) daar tegen zult tegenkomen. Vanaf ca 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412414 | 32 pagina's

Titel De tuin om de hoek
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Corian Linnenmans ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Welcome to the garden. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2016. - (Living things and their habitats)
ISBN 9789463412414
PPN 413999599
Rubriekscode 578.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinen; Dieren ; Tuinen; Planten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Tuinen

Relaties/Serie

Habitats om de hoek
Boek

Habitats om de hoek (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen