Van rooksignaal tot selfie
Boek

Van rooksignaal tot selfie waanzinnige uitvindingen in de communicatie ([2018])/ Matt Turner, illustraties: Sarah Connor ; vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Monica Terpstra

Mensen communiceren al eeuwen met elkaar op allerlei manieren. Lees welke uitvindingen er op dit gebied zijn gedaan, zoals het eerste alfabet, de telefoon, radio, tv en internet. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek UITVINDINGEN TURN
  • Uitgeleend tot: 26/09/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek UITVINDINGEN TURN

Recensie

In de prehistorie vertelden mensen veel verhalen aan elkaar, maar schrijven deden ze nog niet. Ze maakten vooral tekeningen op rotswanden. Pas veel later werd het alfabet uitgevonden. Welke uitvindingen zijn er in de loop der eeuwen gedaan om mensen met elkaar te laten communiceren? Papier bijvoorbeeld, heel belangrijk om ons schrift op vast te leggen en wat te denken van de boekdrukkunst waardoor boeken snel in meerdere exemplaren konden worden afgedrukt. Nu communiceren we vooral via internet. Het is inmiddels heel gewoon dat er elke minuut meer dan 300 uur aan filmpjes op YouTube gezet wordt. In korte teksten worden al deze uitvindingen toegelicht. De uitvindingen zijn verdeeld over dertien hoofdstukken van een dubbele bladzijde. Alle pagina's hebben een eigen achtergrondkleur en veel getekende kleurenillustraties, die zo uit een stripboek lijken te komen. Op enkele pagina's achterin staan nog wat onzinnige uitvindingen. Afgesloten wordt met een register. Deel uit de serie 'Waanzinnige uitvindingen'*. Aantrekkelijk en leerzaam boek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412346 | 32 pagina's

Titel Van rooksignaal tot selfie : waanzinnige uitvindingen in de communicatie
Auteur Matt Turner
Secundaire auteur Sarah Connor ; Paul van den Belt ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Let's communicate : from the first written word to the internet. - Hungry Tomato., (c)2017. - (Incredible inventions)
ISBN 9789463412346
PPN 413999750
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvindingen; Communicatie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvindingen

Relaties/Serie

Waanzinnige uitvindingen
Boek

Waanzinnige uitvindingen (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Matt Turner