Dolfijnen
Boek

Dolfijnen ([2018])/ Kari Schuetz, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Pam Thierry

Hoe zien dolfijnen eruit en waarom? Lees ook wat ze eten en hoe ze leven. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe zien dolfijnen, waaronder de bekendste soort de tuimelaar, eruit en waarom? Dit is een intrigerende vraag die aan bod komt in dit deel in de reeks 'Leven onder de zeespiegel'*. In het handzame boek wordt eerst besproken hoe dolfijnen eruitzien, wat ze eten en hoe ze leven. Er is ook aandacht voor o.a. echo-locatie. De onderwerpen zijn verdeeld over vier hoofdstukken. Op elke bladzijde staat bij een grote kleurenfoto of andere illustratie een tekst van enkele zinnen en in vrij grote letters. Het taalgebruik is vrij eenvoudig. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in de woordenlijst achterin uitgelegd. Regelmatig is een detail van een foto uitgelicht in een kader, samen met aanvullende informatie. De gele pagina's en de andere kleuraccenten geven het geheel een vrolijke uitstraling. Een goed verzorgde uitgave vol boeiende informatie, met verwijzingen naar enkele boeken, websites en een beknopt register. Geschikt voor lezers van ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411417 | 24 pagina's

Titel Dolfijnen
Auteur Kari Schuetz
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Bottlenose dolphins. - Bellwether Media, Inc., (c)2017. - (Ocean life up close)
ISBN 9789463411417
PPN 413996425
Rubriekscode 598.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dolfijnen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dolfijnen

Relaties/Serie

Leven onder de zeespiegel
Boek

Leven onder de zeespiegel (2018-...)

vol.
Uitgeleend