Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het allermooiste boek over oerdieren
Boek

Het allermooiste boek over oerdieren ([2018])/ geïllustreerd door Val Walerczuk, geschreven door Tom Jackson ; vertaling [uit het Engels]: Joost Mulder

Maak kennis met de wolharige mammoet en de kortsnuitbeer. Kijk hoe groot 36 soorten oerdieren waren ten opzichte van de mens en lees de leuke weetjes. Met levensechte afbeeldingen in kleur van alle oerdieren. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat er in de oertijd een vis was die op zijn vinnen kon lopen en een duizendpoot die groter was dan een mens? In dit grote, schitterend geïllustreerde boek (38 cm) wordt een overzicht gegeven van prehistorische dieren, geen dino's. Aan bod komen o.a. de wolharige mammoet, de kortsnuitbeer en een schrikvogel. Op systematische wijze wordt in kort bestek per dubbele pagina telkens een oerdier voorgesteld, vergezeld van zo'n zeven weetjes in korte zinnen en een grote letter. Daarbij is via silhouetten te zien hoe de grootte van de desbetreffende dinosaurus zich verhoudt tot een volwassen mens. Dit is een goede keuze omdat je dan pas ziet hoe groot een aantal van deze dieren waren. In de beknopte inleiding wordt nog even ingegaan op de rol van fossielen. Wellicht zullen sommige kinderen moeite hebben met de ingewikkelde namen van de oerdieren. De teksten in grote letters zijn echter goed op de doelgroep afgestemd. De kleurenillustraties zijn overweldigend, waarbij de oerdieren levensecht zijn weergegeven in overeenstemming met recente vondsten. Ze zijn afgebeeld in een vage natuurlijke omgeving. De kracht van dit boek schuilt in de grootformaat tekeningen. In dezelfde opzet verschenen boeken over dinosauriërs en zeedieren*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789025768188 | 80 pagina's

Titel Het allermooiste boek over oerdieren
Auteur Tom Jackson
Secundaire auteur Joost Mulder
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2018]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Vertaling van: The magnificent book of prehistoric beasts. - Londen : Weldon Owen, (c)2017
ISBN 9789025768188
PPN 413352943
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorische dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Prehistorische dieren