Mijn allerliefste schat
Dwarsligger

Mijn allerliefste schat ([2018])/ Gabriel Tallent, vertaald [uit het Engels] door Jan de Nijs

Een meisje van veertien trekt vrijwel alleen op met haar vader totdat haar vriendschap met een jongen leidt tot een crisis in haar leven en in haar relatie tot haar vader.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 26/07/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. - Literaire romans TALL

Recensie

Het verhaal van een meisje van veertien, Turtle Alveston, dat samen met haar vader Martin op een afgelegen plek woont in een onherbergzaam gebied van de VS. De twee zijn sterk op elkaar aangewezen en Martin leert zijn dochter allerlei dingen over overleven in de ruige natuur; ook schietles is een belangrijk element in haar opvoeding. Martin is een zeer strikte leermeester die soms sadistische leermethodes gebruikt. En zijn liefde voor Turtle is zo absoluut dat incest er deel van uitmaakt. Pogingen van goedwillende mensen, een leerkracht en een opa, om Turtle hulp te bieden, lopen op niets uit, deels omdat Turtle zelf ambivalent is over haar relatie met haar vader. Er komt een crisis als Turtle een vriend krijgt en Martin zijn extreem gewelddadige bezitterigheid toont. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Turtle. Dit is een meeslepend geschreven boek met poëtische passages over de natuur, maar de lezer moet wel een sterke maag hebben, want het geweld en de incestueuze seks worden tot in detail beschreven. Een debuut dat veel aandacht heeft getrokken. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049806378 | 715 pagina's

Titel Mijn allerliefste schat
Auteur Gabriel Tallent
Secundaire auteur Jan de Nijs
Type materiaal Dwarsligger
Editie Derde druk;
Uitgave [Amsterdam] : dwarsligger®, [2018]
Overige gegevens 715 pagina's - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Ambo|Anthos, 2018 - Vertaling van: My absolute darling. - London : 4th Estate, 2017
ISBN 9789049806378
PPN 416868223
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Incest
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 512
Uitgeleend