De donkere toren
Boek

De donkere toren (2017)/ Stephen King, met illustraties van Michael Whelan ; vertaling [uit het Engels]: Hugo Kuipers

Samen met zijn metgezellen bereikt een revolverheld de Donkere Toren, waar een hevige strijd wordt gevoerd die beslissend zal zijn voor het voortbestaan van zijn wereld.

Aanwezigheid

Recensie

In dit zevende en laatste deel van 'De donkere toren'-serie bereiken Roland de revolverheld en zijn groep de Donkere Toren. De afloop is gewelddadig. Roland en zijn gezellen moeten zich vele vijanden van het lijf houden, mutanten, vampiers, Rolands eigen nakomeling Mordred en de Scharlaken Koning. Een aantal losse eindjes - ook uit vijftien andere romans - worden aan elkaar geknoopt (onder andere 'The stand' en 'Salem's lot'). De roman besluit met het gedicht van Robert Browning 'Childe Roland to the Dark Tower came', een besluit dat eenheid moet symboliseren. Lezers zijn ofwel verrukt van de serie of ze moeten er niets van hebben. Volgens deze laatste categorie is de serie een onsamenhangend geheel, is de wereld die de auteur creëert allesbehalve overtuigend, springt hij te vaak langdurig naar een andere tijd, zodat de draad nauwelijks nog te volgen is. Maar veel lezers maakt het weinig uit wat King doet, ze verslinden zijn boeken. Dit deel lijdt aan hetzelfde euvel: te veel losse eindjes die samen komen, te veel uitwijdingen en wijdlopig. Niet leesbaar zonder de eerste zes delen gelezen te hebben. Sluit aan op 'Een lied van Susannah'. 'De Donkere Toren' is in 2017 verfilmd met in de hoofdrollen Idris Elba, Matthew McConaughey.

Specificaties

Nederlands | 9789024579792 | 792 pagina's

Titel De donkere toren
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Michael Whelan ; Hugo Kuipers
Type materiaal Boek
Editie Achtste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luithing-Sijthoff, 2017
Overige gegevens 792 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh, 2005 - Vertaling van: The dark tower. - Hampton Falls, N.H. : Grant, 2004. - (The dark tower ; 7)
ISBN 9789024579792
PPN 411120549
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De donkere toren
Boek

De donkere toren (1988-...)

vol. 7
Uitgeleend
Stephen King