Wolven van de Calla
Boek

Wolven van de Calla (2017)/ Stephen King, met illustraties van Bernie Wrightson ; vertaling [uit het Engels]: Hugo Kuipers

Een man die onderweg is naar de Donkere Toren, komt in aanraking met een gemeenschap die bedreigd wordt door een stam wolfachtige wezens te paard.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vijfde van de zeven delen (en een 'prequel') van zijn Donkere Toren-serie trekt 'gunslinger' Roland van Gilead verder op zijn gevaarlijke tocht naar de Donkere Toren, nog steeds in het gezelschap van de aan haar rolstoel gekluisterde Susannah, Eddie en Jake, die eigenlijk al twee keer gestorven is, maar er door vreemde verplaatsingen in de tijd toch weer bij is. Roland wordt geplaagd door twijfel: moet hij verder trekken of de gemeenschap van vredelievende boeren helpen tegen de wolven, een krijgslustige, half-menselijke groep woestelingen? De lezer wordt door de schrijver gewaarschuwd dat hij eerst de eerste vier delen moet lezen om dit deel te kunnen volgen. Dat is een nadeel, maar verder slaagt King er ook niet in deze serie iets van de overtuigende realiteit mee te geven van 'The lord of the rings'. Een teveel aan langdurige uitweidingen, een voortdurende wisseling van perspectief en een onduidelijke intrige (want wat zou het bereiken van de Donkere Toren betekenen?) maken van dit deel weer een vertelling van een eindeloze serie gevaren. King kan zich beter tot het horror-genre beperken. De Donkere Toren is in 2017 verfilmd met in de hoofdrollen Idris Elba, Matthew McConaughey en Tom Taylor. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789024579754 | 685 pagina's

Titel Wolven van de Calla
Auteur Stephen King
Secundaire auteur Bernie Wrightson ; Hugo Kuipers
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017
Overige gegevens 685 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2003 - Vertaling van: Wolves of the Calla. - 2003. - (The dark tower ; 5)
ISBN 9789024579754
PPN 411120514
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De donkere toren
Boek

De donkere toren (1988-...)

vol. 5
Uitgeleend
Stephen King