Basisboek wijsgerige ethiek
Boek

Basisboek wijsgerige ethiek ([2017])/ Frank Rebel (red.), met bijdragen van: Aart Bastmeijer, Christo Bijlsma, Job Timmermans, Eelke Tuinstra

Inleiding tot de meta-ethiek aan de hand van besprekingen van het gedachtegoed van acht invloedrijke Angelsaksische filosofen.

Aanwezigheid

Recensie

Veel filosofische teksten over moraal passen de moraal toe op vragen uit de praktijk of houden zich bezig met normatieve theorievorming aan de hand van deugden, plichten of geluksmaximalisatie. Dit 'Basisboek wijsgerige ethiek' wijkt af van dat patroon. Hier wordt moraal benaderd vanuit de meta-ethiek en er worden vragen gesteld over vrije wil, praktisch rationaliteit, naturalisme, relativisme of narrativisme. In acht hoofdstukken wordt een globaal beeld geschetst van de antropologische en sociaal-filosofische ideeën van acht vooraanstaande, uit het Angelsaksische taalgebied stammende filosofen. De selectie bevat geen onbekende namen maar is zeker representatief. Het basisboek is geschreven voor studenten of belangstellenden die nieuw zijn op dit gebied. Het niveau van de teksten is zeker niet te hoog. Daar waar nodig wordt de lezer met typografische middelen of via een glossarium geholpen. Over meta-ethiek wordt in het Nederlandse taalgebied veel te weinig gepubliceerd. Dit boek zal aan de reële behoefte voldoen van een groeiend aantal niet-specialistische lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789492538079 | 115 pagina's

Titel Basisboek wijsgerige ethiek
Uniforme titel Wijsgerige ethiek
Secundaire auteur Frank Rebel ; Aart Bastmeijer
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leusden : ISVW Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 115 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492538079
PPN 408340444
Rubriekscode 170
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wijsgerige ethiek
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Wijsgerige ethiek