Keramiek
Boek

Keramiek topstukken van het Princessehof (2017)/ auteurs Karin Gaillard, Eva Ströber, Eline van den Berg, Kris Callens, Ienke Bosch, Jaap Jongstra, Pieter-Jan Tichelaar, Hugo P. ter Avest, Judith Spijksma, redactie: Keramiekmuseum Princessehof, Tekstbureau Boekraad ; fotografie: Keramiekmuseum Princessehof, Ruben van Vliet, Hans Jellema

Publicatie over Keramiekmuseum Het Princessehof in Leeuwarden met 45 essays van verschillende auteurs over een grote diversiteit aan keramiek uit Europa en Azië uit de afgelopen 1500 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Keramiek is zo'n belangrijk verzamelgebied binnen de kunstnijverheid dat er een speciaal museum in Nederland aan is gewijd: Keramiekmuseum Het Princessehof te Leeuwarden. Opgericht in 1917 bestond er vorig jaar bij het honderdjarig bestaan dan ook alle reden voor het publiceren van een wervend boek. Daarin worden een kleine vijftig bijzondere of uitzonderlijke voorwerpen belicht. Na een korte inleiding over het museum, volgen 45 beknopte essays over een grote diversiteit aan keramiek uit Azië en Europa uit de afgelopen 1500 jaar. De nadruk ligt op voorwerpen uit de laatste vierhonderd jaar. Noten, een literatuuropgave en een mogelijkheid tot 'further reading' ontbreken. Keurig geïllustreerd zonder steunafbeeldingen, goed uitgevoerd en vlot leesbaar geeft deze publicatie een aardig overzicht van het uitgebreide scala aan keramiek en tevens een heel mooi inzicht in honderd jaar verzamelen door verschillende particulieren en een heel bijzondere instelling.

Specificaties

Nederlands | 9789056154356 | 165 pagina's

Titel Keramiek : topstukken van het Princessehof
Instelling /Museum het Princessehof, Nederlands Keramiek Museum, Leeuwarden
Secundaire auteur Karin Gaillard
Type materiaal Boek
Uitgave [Gorredijk] : Bornmeer, 2017
Overige gegevens 165 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Eerder verschenen in een artikelenserie in het Friesch Dagblad (2015/2016)
ISBN 9789056154356
PPN 413538133
Rubriekscode 775.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Keramiek; Geschiedenis; Opstellen ; Keramiekmuseum Princessehof (Leeuwarden); Catalogi
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Keramiek