Tobias en zijn kameel
Boek

Tobias en zijn kameel een muzikaal kerstsprookje ([2017])/ verhaal Peter Lems, tekeningen Heleen Wilkens ; muziek Paul van der Laan

Tobias trekt met zijn kameel de wereld in. Onderweg leert hij wijze lessen. Met kerst komt hij terug op school, als een van de drie koningen. Met muziek op website. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tobias doet een wens. Hij wenst een kameel, waarop hij een wereldreis gaat maken. En zo gebeurt het ook. Hij trekt van land tot land en leert de meest diepe levenslessen. De kinderen uit zijn oude klas zijn hem al bijna vergeten. Totdat daar ineens op kerstavond de wijze mannen uit het Oosten verschijnen, waaronder Tobias op zijn kameel. Wat is zijn boodschap? Een nieuwe, originele versie van de kerstboodschap: deel wat je hebt met de mensen om je heen, dan gebeuren de mooiste dingen. Het verhaal leest heel vlot, blijft spannend tot het eind en weet de lezer goed te boeien. De lay-out van de tekst is afwisselend met leuke kleurrijke illustraties, die het lezen tot een feest maken. Bij de tekst hoort muziek, die te vinden is op tobias-en-zijn-kameel.nl. De nummers van de tracks worden in de tekst aangegeven. Daarnaast zijn er ook vertelvoorstellingen over dit boek beschikbaar, en workshops voor kinderen die over 'schenken' gaan. Het voorplat heeft een ronde uitsnede. Om zelf te lezen of om voor te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082762600 | 32 pagina's

Titel Tobias en zijn kameel : een muzikaal kerstsprookje
Auteur Peter Lems
Secundaire auteur Heleen Wilkens ; Paul van der Laan
Type materiaal Boek
Uitgave [Nieuwerkerk aan den IJssel] : Peter Lems, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
ISBN 9789082762600
PPN 412716828
Genre kerstverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Delen
Taal Nederlands