De reis van Dobedo en van de arend met hoogtevrees
Boek

De reis van Dobedo en van de arend met hoogtevrees ([2017])/ een concept van dr. Griet Dupont, door Peter Verhelst ; met werken van Gerhard Richter en Olafur Eliasson

Dobedo (ik-figuur) maakt een reis door het woud, zijn droom achterna. De tocht is niet zonder gevaar en gelukkig krijgt hij hulp. Verhaal met vragen over opgroeien, zelfvertrouwen en het volgen van je dromen. Bevat kunstzinnige kleurenillustraties. Met kinderen van ca. 6 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verhaal over de spannende levensreis van het jongetje Dobedo (ik-figuur) door een bos, waarin tal van thema's uit oude mythen en sagen zijn verwerkt. Het verhaal gaat over moed en vertrouwen, dromen, de toekomst, (faal)angst, aanpassen, dood en gemis, vriendschap en liefde. Griet Dupont is kinderpsychiater, Peter Verhelst een bekend auteur die meerdere prijzen won waaronder een Gouden Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs. Het doel van dit boek is de verbeelding van kinderen aan te spreken en ze op weg te helpen in hun mentale groei. Prachtig uitgevoerd met paginagrote kleurenafbeeldingen van kunstwerken van niemand minder dan de bekende hedendaagse kunstenaars Gerhard Richter en Olafur Eliasson. Hoewel de illustraties binnen het verhaal geen echte functie lijken te hebben, zullen ze bij kinderen die daarvoor gevoelig zijn, beklijven en kan het een (eerste) kennismaking zijn met moderne kunst. Het toegankelijke verhaal met veel dialogen is verdeeld over vier hoofdstukken en daarbinnen in meerdere paragrafen. Alle titelkopjes zijn oranje gekleurd. De tekst staat in vrij grote letters. Achterin zijn per hoofdstuk meerdere vragen opgenomen, evenals overwegingen rond de thema's die aan bod komen. Om voor te lezen aan en over te praten met kinderen van ca. 6 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401446914 | 53 pagina's

Titel De reis van Dobedo en van de arend met hoogtevrees
Auteur Peter Verhelst
Secundaire auteur Griet Dupont ; Gerhard Richter ; Olafur Eliasson
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 53 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
ISBN 9789401446914
PPN 413697770
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Kinderen ; Fantasie; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst