Een geschenk uit de hemel
Boek

Een geschenk uit de hemel het verhaal van het offerfeest ([2017])/ door CIET vzw (Hanan Khajou, Saïda Azabar en Fatima Ben Touhami), met tekeningen van Jan Bosschaert

Ibrahim, profeet van God, wordt gevraagd een groot offer te brengen. Het verklaart waarom het islamitische offerfeest wordt gevierd. Groot vierkant prentenboek met kleurenillustraties in o.a. krijt. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het verre oosten woonden lang geleden Ibrahim en zijn vrouw. Hun stamgenoten aanbaden niet alleen de hemellichamen, maar steeds vaker ook de beeldjes die ze zelf hadden gemaakt. Ibrahim voelde dat dit niet goed was, want God was de schepper van alles. Op een dag verkoos God de betrouwbare Ibrahim tot profeet. Maar later, in een volgende droom, kreeg hij van God de vraag om zijn enige zoon Ismaïl op te offeren. Dat maakte Ibrahim erg verdrietig, want Ismaïl was het kostbaarste wat hij had. Royaal vierkant prentenboek dat de islamitische versie van dit vooral uit de Bijbel bekende verhaal vertelt. Doel van de uitgave is om uitleg te geven over het waarom van het jaarlijkse offerfeest. Qua woordkeuze en zinsopbouw is het uit Vlaanderen afkomstige verhaal niet even sterk. Daarnaast wordt er op het punt van exegese en moralisme weinig aan de fantasie van de lezer overgelaten. Vierkant prentenboek met hardkartonnen omslag waarbij de titel in glimmende opdruk is weergegeven. De kleurrijke wascotekeningen over een dubbele pagina zijn echter in alle opzichten uit de kunst en tillen het boek ver uit boven het matige niveau van de teksten. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059243910

Titel Een geschenk uit de hemel : het verhaal van het offerfeest
Instelling Centrum voor Islamitische Educatie de Toekomst, Gent
Secundaire auteur Jan Bosschaert
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
ISBN 9789059243910
PPN 413178110
Rubriekscode 217.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Offerfeest
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Offerfeest