Goth Girl and the Sinister Symphony
Boek

Goth Girl and the Sinister Symphony (2017)/ Chris Riddell

Ada's vader organiseert een muziekfestival op zijn landgoed. Helaas komt Ada's oma ook. Zij wil graag dat vader opnieuw trouwt, en neemt drie kandidaten mee. Ada vindt ze maar niks en bedenkt listen om van ze af te komen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Lord Goth, vader van Ada, organiseert een muziekfestival op zijn landgoed. Alle belangrijke componisten, onder wie Ludwig von Beetlebrow, worden uitgenodigd. Ook komen er twee bands. Een van de bands heeft een faun als panfluitspeler, en hij slaapt graag in Ada's klerenkast. Er komen ook bijzondere gasten, bijvoorbeeld Donald Ear-Trumpet. Helaas komt Ada's oma ook. Zij wil graag dat Lord Goth opnieuw trouwt, en neemt drie kandidaten mee. Ada vindt ze maar niks en bedenkt listen om van ze af te komen. Wél leuk is de kleermaakster Tailor Extremely-Swift, die ook nog eens goed kan zingen. Misschien kan die iets voor Ada's vader betekenen? Een prachtig uitgevoerd boek, met groene pagina's en heerlijke illustraties. Achterin zit een miniboekje staat het verhaal van de Faun. Vooral de personages zijn opvallend en interessant, ook al is het de vraag of kinderen alle verwijzingen naar de bekende échte personen herkennen. Het Engels is goed te begrijpen en de illustraties verhelderen eventuele rare, verzonnen woorden. Vierde deel over Goth girl*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9781447277941 | 218 pagina's

Titel Goth Girl and the Sinister Symphony
Uniforme titel Goth girl
Auteur Chris Riddell
Type materiaal Boek
Uitgave London : Macmillan Children's Books, 2017
Overige gegevens 218 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm - Fable of a faun / by Shaun Tumnus. - 18 ongenummerde pagina's
Annotatie Titelpagina vermeldt: This book contains cloven foot notes written by a faun who loves antique furniture
ISBN 9781447277941
PPN 413549429
Genre griezelverhaal - detectiveroman
Thematrefwoord Muziek ; Festivals
Taal Engels