The snowman
DVD

The snowman ([2018])/ directed by Tomas Alfredson

Harry Hole, inspecteur van politie in Oslo, maakt jacht op een misdadiger die het heeft voorzien op getrouwde vrouwen met kinderen, maar geen enkel spoor achterlaat.

Aanwezigheid

Recensie

Thriller van Tomas Alfredson (Tinker, taylor, soldier, spy; Let the right one in) met in de hoofdrol Michael Fassbender (Song to song; Covenant). Het verhaal is gebaseerd op het zevende boek* dat Jo Nesbø schreef over Harry Hole, inspecteur van politie in Noorwegen, eigengereid, cynisch en aan de drank verslaafd. In en rond Oslo wordt een aantal vrouwen vermoord. Ze hebben gemeen dat ze getrouwd zijn en kinderen hebben. Sporen zijn er niet, maar als 'aanwijzing' wordt er in de buurt van hun huis steeds een sneeuwpop neergezet. Harry vermoedt dat er een verband is met oudere zaken en gaat samen met een nieuwe collega (Rebecca Ferguson) het gevecht aan met de naar het lijkt gewetenloze en intelligente moordenaar. De recensenten geven 1-3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) noemt het een 'incoherente, houterige misdaadthriller' met een 'overdaad aan plotlijnen'. Fabian Melchers (Telegraaf 2-11-'17) concludeert: 'Alfredson strooit opzettelijk zand in de ogen van zijn publiek met een intrigerend web aan (mogelijk) onbetrouwbare personages. Jammer dat flashbacks soms te warrig worden en doodzonde dat de ontknoping lachwekkend ongeloofwaardig is, want los daarvan is The snowman een fascinerend gelaagde en bij vlagen ijzingwekkende thriller. (...)'.

Specificaties

Engels | 5053083135645

Titel The snowman
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tomas Alfredson ; Michael Fassbender ; Rebecca Ferguson ; Charlotte Gainsbourg ; Jo Nesbø
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (114 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg. - Engels gesproken, in 4 talen nagesynchroniseerd waaronder Frans, 15 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op een boek van Jo Nesbø - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Working Title, 2017
ISBN 5053083135645
PPN 416460062
Genre thriller
Taal Engels