Waar is Warhol?
Boek

Waar is Warhol? ([2016])/ Catherine Ingram & Andrew Rae, vertaling [uit het Engels]: Bookmakers

Speur naar Warhol in de gangen van het Bauhaus of in de Sixtijnse kapel. Popart-kunstenaar Andy Warhol (1928-1987) duikt op met andere beroemdheden in twaalf taferelen van hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis. Bevat gedetailleerde zoekplaten en achtergrondinformatie. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot kijk-, lees- en zoekboek in de trant van 'Waar is Wally?', maar dit boek biedt veel meer. In twaalf getekende kleurenillustraties over twee pagina's worden twaalf taferelen en/of gebeurtenissen uit de (kunst-)geschiedenis weergegeven in de stijl van een striptekening in 'klare lijn' (heldere kleuren). Tussen alle afgebeelde mensen kun je op zoek gaan naar de figuur/popart-kunstenaar Andy Warhol (1928-1987), maar er staan ook andere herkenbare personen op. Beginnend met de afbeelding 'Studio 54' in New York, waar Warhol naam maakte als portrettist van beroemdheden, volgen ondermeer 'De tuin der Lusten', de Sixtijnse kapel, de onthoofding van Marie-Antoinette, Pompeï, het Bauhaus, een surrealistische avond met Dali en de opening van het Frida Kahlo-retrospectief. Achterin staat bij elk van de platen een pagina tekst met beschrijving en achtergronden, die ook verwijzingen bevat naar details van de tekening. Elke afgebeelde situatie heeft een connectie met het leven of werk van Warhol. De tekst is niet op kinderen gericht, maar kan voor jongeren/scholieren vanaf ca. 12 t/m 16 jaar interessant zijn, bijvoorbeeld als leidraad om meer op te zoeken over de genoemde personen.

Specificaties

Nederlands | 9789068686975

Titel Waar is Warhol?
Auteur Catherine Ingram
Secundaire auteur Andrew Rae
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Uitgeverij Thoth, [2016]
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - illustraties - 33 cm
Annotatie Tekst: Catherine Ingram, tekeningen: Andrew Rae - Vertaling van: Where's Warhol? - London : Laurence King Publishing Ltd., (c)2016
ISBN 9789068686975
PPN 398435650
Rubriekscode 701.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kunstgeschiedenis; Zoekboeken
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunstgeschiedenis