Orpheus in de onderwereld
Boek

Orpheus in de onderwereld en andere verhalen uit de oudheid [Makkelijk lezen] ([2017])/ naverteld door Marian Hoefnagel, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

Muzikant Orpheus en het meisje Eurydice zijn verliefd. Helaas sterft ze op hun trouwdag. Drie spannende liefdesverhalen die de Grieken en Romeinen elkaar vertelden. Verhalen in korte zinnen en makkelijke woorden (Leesniveau: A2/B1). Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 24/09/2024
    Spannend en Actief - 1e verd. - Lezen en schrijven LEZEN 3 HOEF

Recensie

De talentvolle, muzikale Orpheus wordt verliefd op Eurydice. Ze besluiten te trouwen maar Eurydice sterft op de ochtend van hun trouwdag aan een slangenbeet. Orpheus laat het er niet bij zitten en besluit haar terug te halen uit de onderwereld. In een tweede verhaal worden Pyramus en Thisbe verliefd op elkaar, ondanks het feit dat haar vader dat verbiedt. Ze besluiten elkaar in het geheim te ontmoeten, maar dan slaat het noodlot toe. Het derde en laatste verhaal in deze bundel gaat over Ariadne en haar liefde voor Theseus. Dit deel uit de reeks 'Beroemde liefdesverhalen' bevat drie verhalen uit de klassieke oudheid over noodlottige liefdes. Ze zijn bewerkt en in zeer verkorte versie weergegeven. Ze zijn gericht op jongeren die het Nederlands niet goed beheersen, bijvoorbeeld vanwege dyslexie of hun migratieachtergrond. Voorin staat een overzicht van de hoofdpersonen. De zinnen zijn kort, de taal is eenvoudig en er zijn tal van details weggelaten. Dat laatste is jammer, maar kinderen komen nu in ieder geval op een eenvoudige manier in aanraking met deze klassieke werken. Ook geschikt voor volwassen met een leesachterstand. Leesniveau: A2/B1. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086963164 | 67 pagina's

Titel Orpheus in de onderwereld : en andere verhalen uit de oudheid [Makkelijk lezen]
Auteur Marian Hoefnagel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2017]
Overige gegevens 67 pagina's - 20 cm
ISBN 9789086963164
PPN 413368432
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Verliefdheid ; Oudheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Beroemde liefdesverhalen
Boek

Beroemde liefdesverhalen (2008-...)

vol.
Uitgeleend