Rammelende argumenten voor de Hoge Raad
Boek

Rammelende argumenten voor de Hoge Raad wegpoetsstrategieën van mr. Aben in de herzieningszaak Baybasin ([2017])/ Ton Derksen

Kritische beschouwing van de gang van zaken rond de herziening van de strafzaak tegen Huseyin Baybasin, een van de oprichters van het Koerdische Parlement in ballingschap.

Aanwezigheid

Recensie

Kritische beschouwing van het advies van de Advocaat Generaal aan de Hoge Raad over de gevraagde herziening van de strafzaak (drugshandel en poging tot moord) tegen de tot levenslang veroordeelde Huseyin Baybasin, een van de oprichters van het Koerdische Parlement in Ballingschap. De auteur, hoogleraar wetenschapsfilosofie, houdt zich al vele jaren intensief met deze zaak bezig en is overtuigd van 'doelbewuste vervalsing' door het Openbaar Ministerie onder politieke druk uit Turkije. De aandacht wordt vooral gericht op de inhoud van de als bewijsmateriaal ingebrachte telefoontaps. Ook wordt een aantal andere, verwante strafzaken onder de loep genomen. Ter ondersteuning van de stellingnames van de auteur is een uitgebreid notenapparaat opgenomen. De auteur schreef over deze zaak eerder 'Verknipt bewijs'* en de 'De Baybasin taps'**.

Specificaties

Nederlands | 9789492538307 | 124 pagina's

Titel Rammelende argumenten voor de Hoge Raad : wegpoetsstrategieën van mr. Aben in de herzieningszaak Baybasin
Auteur A.A. Derksen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leusden : ISVW Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 124 pagina's - 23 cm
ISBN 9789492538307
PPN 413930351
Rubriekscode 395.42
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Drugshandel ; Strafprocessen; Nederland
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Strafprocessen