Autisme of taalontwikkelingsstoornis?
Boek

Autisme of taalontwikkelingsstoornis? (2017)/ Dienne Kamphuis

Verhalen over kinderen die lijden aan autisme of een taalontwikkelingsstoornis, met tips om deze kinderen beter te begrijpen.

Aanwezigheid

Recensie

Hoewel autisme (ASS) en taalontwikkelingsstoornis (TOS) verschillende diagnoses zijn, bestaan er in de praktijk grote overlappingen. Vaak gaat het om kinderen die zich terugtrekken uit communicatieve situaties, omdat ze er minder goed in zijn. Dit boek is gebaseerd op de ervaring van een moeder die twee kinderen heeft met ieder een diagnose. Ze geeft een reeks voorbeelden uit de praktijk van waargebeurde situaties van kinderen van 3 tot 23 jaar, waar het spaak loopt op het gebied van communicatie. Daarna geeft ze commentaar op de situaties en tips om hier beter mee om te gaan. Het is een ervaringsboek met een theoretische onderbouwing. De eigen illustraties bij ieder verhaal (gekleurde tekeningen) zorgen voor een goede aankleding van het boek. Het is invoelend geschreven en getekend. De belangrijkste tip: toon begrip. Geschikt voor ouders, familieleden, docenten en begeleiders op school.

Specificaties

Nederlands | 9789044135367 | 138 pagina's

Titel Autisme of taalontwikkelingsstoornis?
Auteur Dienne Kamphuis
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Garant, 2017
Overige gegevens 138 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789044135367
PPN 416256007
Rubriekscode 462.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autistische kinderen; Verhalen ; Autistische jongeren; Verhalen ; Taalontwikkelingsstoornis; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme