Grenzeloos vogels kijken
Boek

Grenzeloos vogels kijken in een jaar de wereld rond ([2018])/ Noah Strycker, vertaald [uit het Engels] door Nico Groen

Een bioloog doet verslag van zijn reis over de wereld waarin hij in één jaar zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten probeert waar te nemen.

Aanwezigheid

Recensie

Alleen gedreven vogelaars zullen de uitdaging aangaan om een 'Big Year' uit te voeren: zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten waarnemen in één jaar. Hetzij op lokaal, continentaal, dan wel wereldniveau. Met als uitdaging het verbreken van bestaande records. De queeste van bioloog Noah Strycker (1986), bekend van 'Dat gevederde ding' (2015)*, is een genoegen om te volgen. Met veel humor en details (uiteraard veel vogelnamen) beschreven. Ook zo, dat je al lezend benieuwd bent naar de volgende stap met alle daarbij horende gebeurtenissen en ontberingen, beschrijvingen van reizen en landschappen, mensen en talloze helpers. En als extra uitdaging het zonder aarzelen lezen van de meest vreemde vogelnamen, zoals de keralagoudborstbuulbuul. Zo kijk je mee over de schouder van deze reiziger bij zijn trektocht van 160.822 km naar vele landen. Met als resultaat 6042 'gescoorde' soorten (volgens een andere gehanteerde lijst 6144); inmiddels alweer gebroken door Arjan Dwarshuis met 6833 'hits'. Maar dit boek is er daarom niet minder aantrekkelijk door! Uiteraard wel vooral voor mensen die er van houden naar vogels te kijken (een groep die overigens steeds groter wordt). Bevat enkele vogelsilhouetten in grijs en een register op plaatsen, personen en bijzondere soorten.

Specificaties

Nederlands | 9789045032856 | 319 pagina's

Titel Grenzeloos vogels kijken : in een jaar de wereld rond
Auteur Noah Strycker
Secundaire auteur Nico Groen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2018]
Overige gegevens 319 pagina's - 21 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Birding without borders. - Houghton Miffling Harcourt Publishing Company, (c)2017
ISBN 9789045032856
PPN 410946656
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogelaars; Verhalen ; Vogels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels