Endometriose
Boek

Endometriose en menstruatieklachten te lijf! : de helende kracht van voeding voor vrouwen (voorjaar 2017)/ Stephanie van Hulst, eindredactie boek Hilma Witkamp ; illustraties Maartje Kunen ; foto's Stephanie Michael Basten

(Kook)boek met recepten en informatie betreffende de rol van voeding bij menstruatieklachten en endometriose volgens de oosterse en westerse voedingsleer.

Aanwezigheid

Recensie

Menstruatieklachten en in het bijzonder endometriose komen vaak voor en zorgen voor veel maandelijks terugkerende ellende. De westerse geneeskunde heeft een andere visie op de oorzaak van endometriose dan de Chinese. In dit boek belicht acupuncturiste en Chinees kruidenkundige Van Hulst (www.praktijkvanhulst.nl) de rol van voeding bij het verminderen van klachten door deze aandoening. In 2008 al schreef zij een e-boek over dit onderwerp. In dit papieren boek is veel meer te vinden en geeft zij naast achtergrondinformatie ruim tachtig recepten. Het doel van haar voedingsrichtlijnen is het verbeteren van de hormoonhuishouding en het herstellen van de energiebalans, zeer belangrijk in de Chinese geneeskunde. In haar recepten worden wel vlees en vis gebruikt, maar geen tarwe en zuivel (afgezien van roomboter). De receptuur past daarmee goed in de huidige voedingstrends. Het boek bevat een zoekwijzer maar helaas geen register. Geschikt kookboek en naslagwerk voor vrouwen met menstruatieklachten en interesse in de Chinese geneeswijze. Meerkleurendruk.

Specificaties

Nederlands | 9789082654004 | 383 pagina's

Titel Endometriose : en menstruatieklachten te lijf! : de helende kracht van voeding voor vrouwen
Auteur Stephanie van Hulst
Secundaire auteur Hilma Witkamp ; Maartje Kunen ; Michael Basten
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Plaats van uitgave niet vastgesteld] : [Stephanie van Hulst], voorjaar 2017
Overige gegevens 383 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082654004
PPN 416361420
Rubriekscode 629.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieetrecepten; Endometriose
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Dieetrecepten