Happy end
DVD

Happy end ([2018])/ un film de Michael Haneke

De familie Laurent woont in een landhuis in Calais. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de familiebanden op scherp.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Michael Haneke (Amour; Caché) met topacteurs Isabelle Hupert en Jean-Louis Trintignant. De familie Laurent is rijk geworden in de bouw. In een groot huis in Calais wonen drie generaties Laurent samen: grootvader Georges (Trintignant) die dementeert, zijn dochter Anne die de leiding van het bedrijf heeft overgenomen, zoon Thomas, diens dertienjarige dochter Ève en tweede vrouw. De familieleden zijn getroebleerd en leven grotendeels langs elkaar heen. Een ongeluk op een bouwplaats waarbij een werknemer levensgevaarlijk gewond raakt zet de verhoudingen extra op scherp. De recensenten geven 3 1/2-4 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 15-11-'17) vindt het een 'beklemmend drama', met bekende thema's en niet zo schokkend en scherp als vorige films: '(...) Happy End blijft overeind als een secuur, indringend en soms geestig drama over de gevolgen van nalatigheid. Wie vergeet naar anderen om te kijken, krijgt vroeg of laat de rekening van al die liefdeloosheid gepresenteerd. (...)' Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

Specificaties

Frans | 5051083126762

Titel Happy end
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michael Haneke ; Isabelle Huppert ; Jean-Louis Trintignant ; Mathieu Kassovitz
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (103 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Les Films du Solange, (c)2017 - Bevat eveneens: Making of
ISBN 5051083126762
PPN 416655289
Taal Frans