Hell on wheels
DVD

Hell on wheels (2017)/ Joe Gayton. Seizoen 5. Deel 2

Cullen Bohannon werkt nu voor Central Pacific Railroad aan de aanleg van de eerste transcontinentale spoorweg. De spanningen lopen op, onder meer door de komst van veel Chinese arbeiders.

Recensie

Tweede deel van het vijfde, laatste seizoen (2015-2016) van de Amerikaanse westernserie die speelt rond 1865, kort na het einde van de burgeroorlog. Cullen Bohannan, voormalig soldaat in het leger van de Zuidelijke Staten, werkte een tijd als ploegleider bij de Union Pacific Railroad, maar is nu overgestapt naar concurrent Central Pacific Railroad, een van de maatschappijen die werken aan de spoorweg die wordt aangelegd tussen de oost- en de westkust. Zijn nieuwe baas, Collis Huntington (Tim Guinee) heeft beloofd hem te helpen bij de zoektocht naar zijn vrouw en zoon. Bohannan werkt in het Californische bergstadje Truckee, waar de spanningen oplopen door de komst van veel Chinese arbeiders die een andere cultuur hebben en de taal niet spreken. Ook andere problemen bij de aanleg van de spoorlijn zorgen voor spanningen. 7 afleveringen met extra's.

Specificaties

Engels | 8713045248529

Titel Hell on wheels
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anson Mount ; Colm Meaney
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One Benelux, 2017
Overige gegevens 2 dvd-video's (7 × ongeveer 42 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Anson Mount, Colm Meaney, Christopher Heyerdahl, Phil Burke, Robin McLeavy. - Engels gesproken, Nederlands of Engels ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Nomadic Pictures, (c)2015 - Bevat ook onder meer: Golden spike ; Wrap up ; A look at the final episodes
ISBN 8713045248529
PPN 409627267
Genre wild-west roman
Taal Engels

Relaties/Serie

Hell on wheels
DVD

Hell on wheels (2012-...)

vol. seizoen 5, dl. 2
Uitgeleend