Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Kapitein onderbroek
DVD

Kapitein onderbroek Het eerste grote avontuur ([2018])/ directed by David Soren

De jongens Sjors en Harold halen op school veel kattenkwaad uit. Als het schoolhoofd hen wil straffen, veranderen ze hem in hun stripheld 'Kapitein Onderbroek'. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse animatiefilm van David Soren (Turbo), gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Dav Pilkey. Sjors en Harold zijn twee fantasierijke lolbroeken van een jaar of 9-10 die op school veel kattenkwaad uithalen. Wanneer het strenge schoolhoofd, meneer Krupp, dreigt hen strafwerk te geven, lukt het Sjors hem te hypnotiseren. Krupp denkt dat hij Kapitein Onderbroek is, een in grote witte onderbroek geklede superheld uit de stripverhalen die de jongens tekenen. Kapitein Onderbroek gaat de strijd aan met Professor Poepiebroek, een excentrieke wetenschapper die de humor wil uitbannen. De recensenten geven 2-3 sterren. André Waardenburg (NRC 10-10-'17): '(...) De film is bedoeld voor eenieder die kan lachen om scheetkussentjes, toilethumor en een volwassen man in enorme onderbroek die tra-la-laaaa!!! roept als hij weer eens de superheld probeert uit te hangen. De wat vlakke animatie conformeert zich aan de gangbare stijl met veel fonkelende zuurstokkleuren.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083141646

Titel Kapitein onderbroek : Het eerste grote avontuur
Uniforme titel Captain Underpants: the first epic movie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Soren ; Dav Pilkey
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (89 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Dav Pilkey - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten, 2017
ISBN 5053083141646
PPN 416575234
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Kattenkwaad ; Schoolleven ; Striptekenen
Taal Engels