Mijn grote vraag- en antwoordboek
Boek

Mijn grote vraag- en antwoordboek hoe werkt dat? ([2016])/ Isabelle Fougère, illustraties Julien Akita, Rebecca Galera, Marion Cocklico, Delphine Renon ; vertaling [uit het Frans]: Siska Lernout ; redactie NL: Emile Salomon ; redactie en algemene bewerking: Catalina Steenkoop

Ruim tweehonderd vragen rond vier onderwerpen als het lichaam, dagelijks leven, de beschaving en dieren en de natuur worden kort beantwoord. Met kleine stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Vraag- en antwoordenboek waarbij omslag en bladzijden zijn verbonden door een grote stevige spiraal buiten de band. Vier tabbladen benoemen de thema's: Het lichaam; Het dagelijks leven; De beschaving; De dieren en de natuur. Binnen elk thema worden zo'n vijftig vragen beantwoord, twee vragen per pagina. Elke vraag begint met 'Hoe'. De vragen binnen een thema zijn willekeurig (van 'Hoe wordt boter gemaakt?' tot 'Hoe vliegt een vliegtuig?'). Elk antwoord is zeer kort en daardoor vaak onbevredigend. Moeilijke woorden roepen nieuwe onbeantwoorde vragen op. De tekst is gedrukt in vette semi-schrijfletters, waarbij de vraag groot is gedrukt. Elk onderwerp is omkaderd en geïllustreerd met een kleurig tekeningetje, dat slechts grappig is bedoeld en daardoor niets verduidelijkt aan de tekst. De bladzijden van stevig glanzend papier zijn minder breed dan de dikke harde omslag, zodat de tabs niet beschadigd raken. Bij het gesloten boek is de achterflap gedeeltelijk om de voorflap gevouwen, waarbij de omgevouwen flap met elastiek en een button op de plaats wordt gehouden. Met alfabetisch trefwoordenregister. In dezelfde opzet verscheen o.a. 'Het grote vraag- en antwoordboek: waarom?' (2012)*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241947 | 107 pagina's

Titel Mijn grote vraag- en antwoordboek : hoe werkt dat?
Auteur Isabelle Fougère
Secundaire auteur Julien Akita ; Siska Lernout ; Emile Salomon
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2016]
Overige gegevens 107 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Dis moi! Comment? - Paris : Larousse, (c)2012
ISBN 9789059241947
PPN 405454864
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden ; Menskunde ; Technologie ; Algemene geschiedenis ; Natuur
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden