Ikigai
Boek

Ikigai de Japanse wijze om het doel van je leven te ontdekken ([2018])/ Ken Mogi, vertaling [uit het Engels]: Saskia Peeters ; redactie en productie: Vitataal

Verhalen uit de Japanse cultuur over zowel kleine alledaagse dingen als over grote doelen en prestaties, die de geneugten en bedoelingen van het leven beschrijven.

Recensie

De auteur ( 1962 ) is een Japanse neurowetenschapper met zo'n vijftig boeken op zijn naam, over onder andere filosofie, geschiedenis, kunst en neurowetenschap, enkel in het Japans. Hij gaf de eerste TED-talk in het Japans in 2012. Dit boekje gaat over een soort mindfulness dat volgens de auteur met de Japanse cultuur verweven is, Ikigai, genaamd. Het bestaat uit: (1) klein beginnen, (2) jezelf loslaten (niet iets doen vanuit het ego maar omdat het waardevol voor je is en het liefst vanuit Flow ), (3) harmonie (met anderen en de natuur) en duurzaamheid, (4) genieten van kleine dingen en (5) in het hier en nu zijn. Allerlei verhalen uit de Japanse cultuur (geschiedenis, kunst, personen) komen voorbij om verschillende aspecten van Ikigai te verduidelijken. Of het representatief is voor de Japanse manier van tegen het leven aankijken valt te betwijfelen maar de verhalen lezen lekker weg. De bedoeling van de auteur is dat de lezer geïnspireerd raakt om Ikigai in zijn eigen leven te cultiveren. Voor een breed publiek. Smaakvol geïllustreerd met foto's, quotes en tekeningen. Met inhoudsopgave.

Specificaties

Nederlands | 9789463540865 | 208 pagina's

Titel Ikigai : de Japanse wijze om het doel van je leven te ontdekken
Auteur Ken Mogi
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Saskia Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Ede] : De Lantaarn, [2018]
Overige gegevens 208 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The little book of ikigai. - Quercus Editions Ltd, 2017
ISBN 9789463540865
PPN 413996255
Rubriekscode 158.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Japanse filosofie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst