Jong en hooggevoelig hoezo anders?!
Boek

Jong en hooggevoelig hoezo anders?! informatie, oefeningen en tips voor hooggevoelige jongeren (2017)/ Ellen van den Ende, in samenwerking met Mariëtte Verschure ; redactie: Vitataal tekst & redactie

Informatie, oefeningen en tips voor jongeren die te maken krijgen met de mooie en lastige kanten van hooggevoeligheid. Met enige kleurenfoto's. Vanaf ca. 14 t/m 21 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handig en interessant boek met informatie, oefeningen en tips over hooggevoeligheid, voor de toenemende groep jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud, plus hun ouders en verzorgers, die met de mooie en lastige kanten hiervan te maken krijgen. Doel is om de doelgroep te helpen er beter mee om te kunnen gaan en het te kunnen (h)erkennen en ten slotte om het te waarderen in plaats van het als een last te zien. De twee auteurs zijn deskundig, omdat de een zelf een hooggevoelige zoon heeft en als natuurgeneeskundige ook patiënten krijgt die hooggevoelig zijn, en de ander een praktijk voor kinder- en jeugdtherapie leidt, waarin zij ook kinderen, jongeren en ouders of verzorgers met HG begeleidt. Na een inleidend hoofdstuk komen onderwerpen aan de orde als communicatie, vrije tijd, voeding en eetgewoonten. Qua inhoud, structuur, vormgeving en taal sluit het boek goed aan bij de doelgroep: gekleurde tekstkaders met ervaringen van leeftijdgenoten, leuke tips (douchen als rustpunt) en handige oefeningen (bv. een meditatie) en tot slot van elk hoofdstuk een 'wist-je-dat?' gedeelte met feiten en leuke weetjes.Tussendoor zijn enige kleurenfoto's opgenomen. Handig is ook de (geactualiseerde) lijst met aan te bevelen boeken en websites over het onderwerp. Vanaf ca. 14 t/m 21 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460150609 | 191 pagina's

Titel Jong en hooggevoelig hoezo anders?! : informatie, oefeningen en tips voor hooggevoelige jongeren
Auteur Ellen van den Ende
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Mariëtte Verschure
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Eeserveen : Uitgeverij Akasha, 2017
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2012 - Met literatuuropgave
ISBN 9789460150609
PPN 413379442
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sensitiviteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sensitiviteit