Spelend kinderen coachen
Boek

Spelend kinderen coachen werkboek voor ouders en professionals ([2017])/ Helen Purperhart & Marion van der Laarse, met tekeningen van Barbara van Amelsfort

Spelletjes met creatieve opdrachten om kinderen te laten vertellen over hun gevoelens over diverse thema's die in hun leefwereld frequent voorkomen.

Recensie

De auteurs Peperhart en Van der Laarse leggen uit hoe we erachter kunnen komen wat er zoal bij een kind in zijn hoofd leeft als het zich niet goed voelt. Aan de hand van mooi uitgewerkte spelletjes, die telkens gekaderd zijn binnen een bepaald thema, bieden de auteurs ouders, opvoeders en professionals tools en inspiratie om samen met het kind te zoeken naar wat er precies aan de hand is. De thema's zijn erg gevarieerd van aard. Ze gaan van angstig zijn tot piekeren. De beschrijving van de spelletjes is opgebouwd volgens een vast stramien. Eerst geven de auteurs eenvoudige, maar weinig diepgaande uitleg over het thema. Door het ontbreken van een degelijke literatuurlijst is het moeilijk verifieerbaar of deze uitleg wel evidence-based is. (Wel is er een lijst van boeken en cd's die de auteurs geïnspireerd hebben; tevens wordt verwezen naar websites.) Nadien volgt een aantal nadenkertjes en krijgt de lezer een beknopte toelichting van het spel met een aantal praktische tips voor de coach. De spelletjes zijn zo beschreven dat ze onmiddellijk kunnen toegepast worden zonder veel materiaal te moeten gebruiken. Geïllustreerd met tekeningen in heldere kleuren.

Specificaties

Nederlands | 9789088401657 | 184 pagina's

Titel Spelend kinderen coachen : werkboek voor ouders en professionals
Auteur Helen Purperhart
Secundaire auteur Marion van der Laarse ; Barbara van Amelsfort
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk : Panta Rhei Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 184 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789088401657
PPN 416325106
Rubriekscode 433
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Coaching; Kinderen ; Kinderspel
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Coaching