Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Lopen langs linies
Boek

Lopen langs linies 13 dagtochten van 8 tot 20 km langs verdedigingswerken in een strategisch landschap ([2018])/ Rutger Burgers en Rob Wolfs

Gids met beschrijving van tien rondwandelroutes en drie gestrekte wandelroutes langs markante bouwwerken uit ons militair verleden.

Aanwezigheid

Recensie

In deze gids beschrijven Rutger Burgers en Rob Wolfs tien rondwandelroutes en drie gestrekte wandelroutes, variërend in lengte van 8 tot 19 kilometer. De routes leiden langs forten, batterijen, kazematten, groepsschuilplaatsen en over (inundatie)dijken van de Staats-Spaanse Linies, de Zuiderwaterlinie, de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Grebbelinie, de Stelling van Amsterdam, de IJssellinie, de Stelling van Den Helder en de Eerste Linie van de Eems. De gids besteedt veel aandacht aan de introductie van de diverse waterlinies en de routes. De routes zijn duidelijk beschreven en worden vergezeld van topografische kaarten en interessante kaderteksten over bezienswaardigheden. Aan elke beschrijving gaat een praktisch kader vooraf dat informatie verschaft over de bereikbaarheid van het startpunt per auto en per openbaar vervoer en eet- en drinkgelegenheden. De gids is praktisch vormgegeven en kleurrijk geïllustreerd met sfeervolle foto's. Routebeschrijvingen, kaarten en GPS-tracks van de beschreven routes zijn (tevens) te vinden op www.tragetochten.nl. In 2016 ontving uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de Gouden Wandelschoen voor de hoge kwaliteit van alle uitgegeven wandelgidsen. Deze gids is daarop een degelijke aanvulling.

Specificaties

Nederlands | 9789078641636 | 127 pagina's

Titel Lopen langs linies : 13 dagtochten van 8 tot 20 km langs verdedigingswerken in een strategisch landschap
Auteur Rutger Burgers
Secundaire auteur Rob Wolfs
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Velp] : Gegarandeerd Onregelmatig, [2018]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789078641636
PPN 413775895
Rubriekscode 983
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Nederland ; Verdedigingswerken; Nederland
Trefwoord Scherpenzeel
Grebbelinie
Nijmegen
Arnhem
Zutphen
IJssellinie
Wandelkaarten
Wandelsport
Verdedigingswerken
Militaire geschiedenis; algemeen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wandeltochten