Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Overleven in een orkaan
Boek

Overleven in een orkaan ([2018])/ Patrick Perish, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat is een orkaan en wat zijn de gevaren ervan? Lees hoe je een orkaan kunt overleven. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De extreme gebeurtenis in de natuur is in dit deel van de serie 'Help! Overleven in...'* een orkaan. Gestart wordt met het verhaal van Michielle Beck, die thuis was toen een orkaan Florida (2004), in de Verenigde Staten teisterde. Daarna wordt in drie hoofdstukjes verteld wat een orkaan is, welke categorieën er zijn, hoe je je erop kunt voorbereiden en 'm kunt overleven en wat de gevolgen zijn. Orkanen komen met name in de Verenigde Staten en het Caraibisch gebied voor. De orkanen in 2017 worden kort genoemd. De korte teksten (van vier tot zeven zinnen) staan in een grote letter in kleurvakken in de paginagrote achtergrondfoto's. Er zijn korte zinnen en eenvoudige woorden gebruikt. Enkele iets moeilijkere begrippen als schuilplaats, stormluik en windkracht zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achterin goed uitgelegd. Verder zijn opgenomen een register en verwijzingen naar drie boeken en twee websites. Het boek kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. De foto's zullen kinderen, evenals het (spannende) onderwerp, zeker aanspreken. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411172 | 24 pagina's

Titel Overleven in een orkaan
Auteur Patrick Perish
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Survive a hurricane. - Bellwether Media, Inc., (c)2017
ISBN 9789463411172
PPN 412774321
Rubriekscode 555.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Orkanen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Stormen

Relaties/Serie

Help! Overleven in ...
Boek

Help! Overleven in ... (2017-...)

vol.
Uitgeleend