Bouwkunst
Boek

Bouwkunst ([2017])/ hoofdredactie: Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Archihihi, Hélène de L'Espinay, Tom Haugomat, Kiki, Marïelle Mijs, Lætitia Le Moine, Ruth Oldham, Émilie Queney, Éloi Rousseau, Simone van der Wal

Lees hoe bijzondere gebouwen worden ontworpen en gebouwd. Met aandacht voor duurzaam bouwen, huizen uit de 3D-printer, architecten en de toekomst. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kunsttijdschrift Dada behandelt elk kwartaal een kunstenaar, stroming of kunst van één stad of land. Dit nummer gaat over bouwkunst of architectuur. Met name is er aandacht voor bijzondere gebouwen in allerlei landen, die bv. uit de 3D-printer rollen, die duurzaam zijn, betaalbaar of mobiel. Ook aan bod komen onder meer de bouwregels, geschiedenis, diverse architecten en de toekomst. Het tijdschrift bevat een aantal artikelen over bouwkunst, een Bouw ABC met toepasselijke woorden, twee artikelen waarmee je aan de slag kunt om zelf iets te maken en een zoekopdracht. Door het vierkante formaat en het stevige papier lijkt het eerder op een gewoon boek, dan op een tijdschrift. De teksten zijn kort en voorzien van veel kleurenafbeeldingen van gebouwen. Ze zijn toegankelijk geschreven voor een breed publiek. Op de cover staat: 'kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106'. Dat is natuurlijk figuurlijk bedoeld, alhoewel vanaf de onderbouw van het voortgezet onderwijs jongeren deze uitgaven prima zelfstandig kunnen gebruiken als bron. Dada wordt uitgegeven door Plint, een organisatie die naast dit magazine ook kunst en gedichten op allerlei dragers aanbiedt, zoals posters. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig gebruik vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059307841 | 49 pagina's

Titel Bouwkunst
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2017]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789059307841
PPN 413922758
Rubriekscode 711
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bouwkunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bouwkunst

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. nr. 95
Niet uitleenbaar