The last post. [Seizoen 1]
DVD

The last post. [Seizoen 1] ([2018])/ Peter Moffat, directors: Jonny Campbell, Miranda Bowen

In 1965 arriveert kapitein Joe Martin van de Royal Military Police in de havenstad Aden, samen met zijn vrouw. Zijn eenheid wordt geconfronteerd met een gewelddadige opstand.

Recensie

Britse historische serie, geschreven door Peter Moffat (The village; Silk). In 1965 arriveert Joe Martin (Jeremy Neumark Jones) in de havenstad Aden, destijds onderdeel van een Brits protectoraat (nu de Republiek Jemen). Hij is benoemd tot kapitein van een eenheid van de Royal Military Police, de marechaussee. De regio is onrustig en de politie-eenheid wordt geconfronteerd met gewelddadige opstanden. Bovendien moet Martin eerst het vertrouwen van zijn collega-officieren zien te winnen. Martin is kortgeleden getrouwd met Honor (Jessica Buckley) en ook zij moet wennen aan haar nieuwe leven. De mannen en hun gezinnen lijden onder de spanning, en krijgen daarnaast te maken met de maatschappelijke ontwikkelingen van de jaren zestig, zoals seksuele bevrijding, nieuwe muziek en kleurrijke mode. De Engelse recensenten zijn kritisch. Zes afleveringen.

Specificaties

Engels | 8711983967885

Titel The last post. [Seizoen 1]
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jonny Campbell ; Miranda Bowen ; Jessie Buckley ; Jeremy Neumark Jones
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × ongeveer 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jessie Buckley, Jeremy Neumark Jones, Tom Glynn-Carney. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Groot-BrittanniëO : Bonafide Films, (c)2017
ISBN 8711983967885
PPN 416573231
Thematrefwoord Aden; 1961-1970 ; Britse militairen
Taal Engels