Coco
DVD

Coco ([2018])/ directed by Lee Unkrich, Adrian Molina

Miguel (12) is dol op muziek, maar muziek is verboden in zijn familie. Miguel belandt op magische wijze in het Dodenrijk, waar hij op zoek gaat naar zijn familiegeschiedenis. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Disney-Pixar-animatiefilm van Lee Unkrich (Finding Nemo; Toy story) en Adrian Molina. De 12-jarige Miguel woont in het stadje Santa Cecilia, Mexico. Hij droomt ervan gitarist en zanger te worden, net als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar zijn overgrootmoeder Coco heeft alle muziek verboden. Op de feestdag Dag van de Doden belandt Miguel op mysterieuze wijze in het dodenrijk, waar hij op zoek gaat het geheim van zijn familiegeschiedenis. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Peter de Bruijn (NRC 28-11-'17) ziet 'positief exotisme' en vindt de film niet vernieuwend, maar wel 'visueel een grote traktatie'. Floortje Smit (Volkskrant 30-11-'17): '(...) een schitterende, zorgvuldige ode aan Mexico's culturele rijkdom (...) een amusante, originele film die kinderen bijbrengt hoe bitterzoet melancholie kan zijn - wie doet het ze na?' Winnaar van de Golden Globe voor Beste animatiefilm en van Oscars voor Beste animatiefilm en Beste originele liedje (Remember me). Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8717418525545

Titel Coco
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lee Unkrich ; Adrian Molina ; Anthony Gonzales ; Gael Garcia Bernal
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Walt Disney, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (1 uur, 40 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Anthony Gonzales, Gael García Bernal, Benjamin Bratt. - Nederlands, Vlaams, Engels of Frans gesproken, ondertiteld in Frans, Engels of Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Pixar Animation Studios, 2017
ISBN 8717418525545
PPN 416608205
Genre sprookjes
Thematrefwoord Muziek ; Familie ; Dood
Taal Nederlands