De tasjesdief
DVD

De tasjesdief ([2017])/ regie Maria Peters

De oma van Alex (12) wordt overvallen, maar zij wil dit niet aan de politie vertellen uit angst om in een bejaardentehuis gestopt te worden. Alex deelt haar geheim maar kent ook de daders en wordt door hen gechanteerd. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jeugdfilm uit 1995 van regisseur Maria Peters, gebaseerd op het boek van Mieke van Hooft. De ouders van de 12-jarige Alex (Olivier Tuinier) hebben weinig tijd voor hem maar met zijn oma (Ingeborg Uyt den Boogaard) kan hij het goed vinden. Als oma wordt overvallen wil zij dit niet aangeven bij de politie, uit angst om in een bejaardentehuis te worden gestopt. Alex deelt haar geheim maar wordt er door de overvallers mee gechanteerd. Peter van Bueren (Volkskrant): 'Mooie gevoelige themaatjes, die verwerkt worden in een spannend verhaal (...) hartverwarmende presence van Olivier Tuinier (...).' Hans Beerenkamp (NRC): '(...) een vaardig geregisseerde speelfilm, met een paar achtervolgingen, een spannende ontknoping en genoeg herkenbare eigentijdsheid om kinderen vanaf een jaar of acht in vervoering te brengen (...) acceptabele film, goed voor een ruime voldoende.' De film won de Glazen beer op het Internationale Kinderfilmfestival in Berlijn en The childrens best vision award op het kinderfilmfestival in Tokyo. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868821676

Titel De tasjesdief
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Maria Peters ; Olivier Tuinier ; Jaap Spijkers ; Mieke van Hooft
Type materiaal DVD
Uitgave [Alblasserdam] : Red Square Film, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 85 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Olivier Tuinier, Jaap Spijkers, Micha Hulshof, Ingeborg Uyt den Boogaard. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Mieke van Hooft - Videoversie van de film: Nederland : Shooting Star Film Company, (c)1995
ISBN 8718868821676
PPN 416777651
Thematrefwoord Angsten ; Diefstallen ; Grootouders
Taal Nederlands